Üdvözöllek a Radnóti-9b blogjában !

Ez a blog a Radnóti Miklós Szakközépiskola álltal szervezett verseny keretén belül készült el. Célunk, hogy bemutathassuk a legszebb, és legérdekesebb országokat, illetve városokat a mi szemszögünkből, élményeinkből .
Az osztályunkba járó tanulók személyes élményei alapján készülnek bejegyzéseink.
Jó szórakozást!

2011. november 9., szerda

Írország, Dublin

Felmérést készítettünk Dublinról, ezért megkérdeztünk egy magyar lányt, aki Dublinban dolgozik és él, hogy meséljen nekünk egy kicsit az Ír fővárosról.
Szívesen segített nekünk.


Mi volt az első dolog ami megtetszett Dublinban?
A tű az O'Connell Street-en. Egy nagyon magas építmény a város központjában. Aminek a vége ki van világítva. Azért szeretem ezt a látványosságot mert egyik hobbim a varrás.


Milyen helyekre jársz szabadidődben? Melyik a kedvenced? 
Parkokba (St. Stefan's Green, Phoenix park, Merion Park), bevásárló központokba (Dundrum,  Ilac, Blanchardstown). Blanchardstown, mert az a legnagyobb és ott van kreatív bolt.


Mivel utazol a munkahelyedre?
Busszal és Villamossal. Dublinban a villamost Luasnak hívják. 


Milyennek tartod az ott élő embereket?
Barátságosak és segítőkészek, szeretnek beszélgetni. Általában az őslakos írek vörös hajjal rendelkeznek és szeplőkkel. Nagyon odavannak a lóherékért illetve a lovakért. Ugy gondolják hogy a koboldok a szivárvány tövébe rejtetté el az aranyat, ezért nagyon sok szuvenír tárgyon szerepel kobold. 


Mi a legjellegzetesebb dolog az ír kultúrában?
Az alkohol. Híresek a Guiness nevű fekete sörükről, amit írországban gyártanak. Csak Dublinban van olyan gyár ahol ezt gyártják. Még két fajta alkohol dominál melyek a Baileis és az ír Whiskey. Tradicionális ételük az Irish Stew amely hasonlít a magyar gulyáshoz. 


Mit érdemes megnézni a fővárosban? 
Múzeumokat, Tempolomat, Kastélyokat, parkokat. Meg kell nézned a Grafton Street-et, ahol nagyon sok utcazenész, ember szobor és egyéb művészek szórakoztatják a járókelőket. 








Köszönjük a segítséget. :) 

1 megjegyzés:

  1. A koboldok, a szivárvány és a kincsükbe vetett hit alapszik valamin, de még nem értesültem olyan esetről, hogy ezt kézzel fogható bizonyítékkal alátámasztották volna. De azért mondák, meg legendák léteznek a koboldokról és ez az egész alapszik valami igazságon. A legendák kapcsán látogassatok el ide :rogvaiv.freeblog.hu

    VálaszTörlés